Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir dades estadístiques. Continuar navegant implica la seva acceptació. Més informació

Acceptar

Directori de personal

MABANO, Amani

MABANO, Amani

2017SGR976 FORESTREAM. Research Group on Forest and Stream Ecological Links: Waterhed Management and Restoration
amanigama@gmail.com
Web Grup
The objective of my thesis is to determine the spatial and temporal effects of dam decommissioning on the net carbon dioxide and methane fluxes, and the remobilization of sedimentary organic carbon (OC) in a water reservoir.
Supervisor: Biel Obrador
info
ECO
Maceda Veiga, Alberto

Maceda Veiga, Alberto

2021 SGR 00530 Forest and Stream Ecological Links: Watershed Management and Restoration (FORESTREAM)
amaceda@ub.edu
Tel.: 934021455
Web Personal
Tres línies de recerca principals: 1) Estudi dels efectes de la qualitat de l'aigua sobre els peixos i els insectes vectors de malalties (mosquits); 2) Millorar la qualitat de l'aigua utilitzant Solucions Basades en la Natura (ex. vegetació, animals filtradors); 3) Estudis sobre qualsevol aspecte relacionat amb l'aquariofilia, incloent alliberament d'espècies exòtiques i el desenvolupament de programes de cria en captivitat
info
SOC
Maeso Martin, Ignacio

Maeso Martin, Ignacio

EvoDevo-CAT 2021 SGR 00372
imaeso@ub.edu
Web Grup
Web Personal
"The appearance of new molecular entities within an organism, such as the origin of new genes can often occur in a sudden manner. This generates novel interactions between these new molecular entities and the cellular environment of the organism in which they are originated, in what we could call “unexpected molecular encounters”. Although these unexpected initial interactions are probably an essential aspect of biological evolution, so far they have received little attention, as we cannot catch in the exact moment in which they have just originated.
To overcome this, in the lab we generate unexpected encounters artificially, by putting in contact molecular structures that had never interacted before. In particular, we express lineage-specific transcription factors and genes derived from transposable elements in the completely foreign cellular environment of heterologous species. This way we can observe the very first moments in which the encounter occurs, before these naïve interactions disappear or change in evolution."
info
EVO

Malumbres Olarte, Jagoba


jagoba.malumbres.olarte@gmail.com
Mañosa Rifé, Santiago

Mañosa Rifé, Santiago

2017SGR1611 Biologia i ecologia evolutives dels tetràpodes. Aplicacions a la conservació
smanosa@ub.edu
Tel.: 934074907
Working with steppe and raptor birds in agricultural and forestal habitats.
info
MAC
Margarit Ricart, Núria

Margarit Ricart, Núria

2017SGR1521 Biologia de la conservació dels ecosistemes marins
nuriamargarit@ub.edu
Web Grup
La meva feina se centra en l’ecologia i la conservació marina de les comunitats bentòniques costaneres. Actualment, estic treballant en les conseqüències de les onades de calor marines sobre les espècies bentòniques mediterrànies, concretament amb corall vermell, mitjançant la combinació de conjunts de dades ambientals i ecològiques a llarg termini. També formo part de l'equip de seguiment marí del Parc Natural de Cap de Creus i del Parc Natural del Montgrí, les illes Medes i el Baix Ter des del 2018.
info
MACECO
Marin Capuz, Gisela

Marin Capuz, Gisela

Marine Biodiversity and Evolution (MBE)
giselamarincapuz@gmail.com
Web Grup
Web Personal

La seva tesis es centra en la nidificació emergent de dues espècies de tortuga marina al Mediterràni occidental: la tortuga caretta i la tortuga verda.

El primer pas de la tesi ha sigut l'exploració de metodologies no invasives per a poder obtenir mostres biològiques d'on extreure ADN de qualitat. Per altra banda, en la tesi es fa un monitoratge genòmic dels nius per tal de poder conèixer l'origen dels individus reproductors, evaluar la viabilitat genètica de la potencial població, així com poder reconstruir-ne el pedigree.

A més, també té interès en determinar l'impacte de la població d'origen en las estratègies ecológiques de la nova població, combinant les dades genòmiques amb isòtops estables y tècniques de telemetría satel·lital.

info
EVO

Marín Fernández, Juan Manuel

Research Group on Biodiversity and Plant Biosystems (GREB)
jmeirin@gmail.com
Web Grup
Marquerie Córdoba, Manuel

Marquerie Córdoba, Manuel

Sistemàtica I evolució animal – ZOOSYSEVO
mmarqbio@gmail.com
Web Grup
Estudiant del programa de doctorat en biodiversitat. La meva recerca se centra en la biodiversitat de les aranyes, especificament en ecologia de comunitats i taxonomia.
info
EVO
Martí Alsina, Bernat

Martí Alsina, Bernat

2021 SGR 01073 Biologia de la conservació en ecosistemes marins (MEDRECOVER) UB-UdG-CSIC
b.marti@ub.edu
Web Grup
Es va Llicenciat en Biologia per la Universitat de Girona, combinant-lo amb un programa d'estudis a l'estranger a l'Oregon Institute of Marine Biology (University of Oregon), i màster en Biologia Marina per la Universitat d'Algarve. Actualment, treballa al Departament de Biologia Evolutiva, Ecologia i Ciències Ambientals de la Universitat de Barcelona, formant part de l'equip que treballa al programa de seguiment a llarg termini de la biodiversitat marina als Parcs Naturals de Catalunya (Parc Natural del Montgrí, Illes Medes i Baix Ter i Parc Natural del Cap de Creus).
info
MAC
Martin Closas, Carles

Martin Closas, Carles

2017SGR824 Geologia Sedimentària
cmartinclosas@ub.edu
Tel.: 934021381
Web Grup
Web Personal
His main research subject is the Micropalaeontology of Cretaceous and Cenozoic charophytes, especially biostratigraphy, macroevolution, palaeoecology and palaeobiogeography. A second subject of research is the taphonomy and palaeoenvironmental reconstruction of lacustrine and palustrine ecosystems from Upper Carboniferous, Cretaceous and Cenozoic basins
info
EVOECOSOC
Martín Huete, Marta

Martín Huete, Marta

2021 SGR 01271 Marine Biodiversity and Evolution (MBE)
mmartinhuete@gmail.com
Web Grup
Web Personal
Els meus interessos se centren en estudis moleculars, metabòlics i ecològics per identificar la possible adaptació local dels equinoderms a diferents variables ambientals i gradients naturals, per tal d'avaluar la seva potencial vulnerabilitat i resiliència als efectes futurs del canvi climàtic.
info
MAC
Martinez Amigo, Violeta

Martinez Amigo, Violeta

Grup de Recerca de Geobotànica i Cartografia de la Vegetació (GEOVEG): SGR 00530
martinez_v@ub.edu
Web Grup
Web Personal
Biòloga, amb màster en Conservació i Ús de la Biodiversitat. La meva recerca es centra en l'ecologia d’ecosistemes de muntanya, específicament en el funcionament dels ecosistemes de torberes i el cicle del carboni. La meva motivació científica és entendre la relació entre l'ús del sòl i el funcionament de l'ecosistema, explorant límits ecològics entre ús i conservació.
info
ECO
Martínez Gil, Helena

Martínez Gil, Helena

Phenotypic Evolution
helena.martinezg@ub.edu
Web Grup
Evolutionary biologist currently studying the diversification patterns of a widespread genus of frogs
info
EVO

Martínez Ricart, Aurora


am.ricart@ceab.csic.es
Martínez Romero, Aitor

Martínez Romero, Aitor

 - ZOOSYSEVO
aitor.martinez@ub.edu
Web Personal
EVO
Martínez Serra, Pere

Martínez Serra, Pere

2017SGR1665 Evolució i Desenvolupament (Evo-Devo)
pedro.martinez@ub.edu
Tel.: 934035302
Web Grup
Web Personal
Study of evolution mechansims that control metazoa morphogenesis. We focuses our attention on the origin of bilateral animals.
info
EVO

Massó Alemán, Sergi


sergimasso@ub.edu
Mata Harroué, Lola

Mata Harroué, Lola

Institut de Recerca de la Biodiversitat (IRBio_UB)
lolamataharroue@ub.edu
Tel.: 934035247
Web Personal
Tècnica de comunicació i internacionalització
info
Mateos Frías, Eduardo

Mateos Frías, Eduardo

Sistemàtica i Evolució Zoològica (ZooSysEvo)
emateos@ub.edu
Web Grup
Web Personal
His lines of research focus on taxonomy, ecology, phylogeny and phylogeography of invertebrates, especially edaphic fauna, that is, soil. His university teaching activity is distributed among various subjects of animal biology, and teaches subjects of degree, postgraduate and master's degree. He has also taught various courses aimed at the dissemination of the biology of terrestrial and freshwater invertebrates.
info
EVOSOC
Medrano Cuevas, Alba

Medrano Cuevas, Alba

2017SGR1521 Biologia de la conservació dels ecosistemes marins MEDRECOVER
albamedranocuevas@gmail.com
Web Grup
Web Personal
Alba Medrano és investigadora postdoctoral. El seu principal interès investigador se centra en l’ecologia i la conservació marina de les comunitats bentòniques costaneres. Actualment, la seva investigació se centra a comprendre les conseqüències de les onades de calor marines sobre les espècies bentòniques mediterrànies, principalment mitjançant la combinació de conjunts de dades ambientals i ecològics a llarg termini amb el control biològic. Alba participa en el seguiment biològic a llarg termini de l’àrea protegida de les illes Medes, el parc natural del Cap de Creus i el parc natural de Port-Cros des del 2015.
info
MACECO
Medrano Martinez, Fernando

Medrano Martinez, Fernando

2017SGR1611 Biologia i ecologia evolutives dels tetràpodes.
Seabird Ecology Lab
fernandomedranomartinez@gmail.com
Web Grup
Web Personal
El meu treball de tesi doctoral se centra en la comprensió dels motors i les conseqüències ecològiques i demogràfiques de la segregació del temps de reproducció en petrels
info
MACSOC
Melero Cavero, Yolanda

Melero Cavero, Yolanda

EcoEvoChange
**grup de recerca liderat/ubicat al CREAF
ymelero@ub.edu
Web Grup
La meva recerca se centra en l'estudi de les dinàmiques poblacionals, i la relació d'aquestes amb els canvis ambientals.

Com a investigadora en ecologia poblacional, un dels meus interessos és l'efecte dels entorns urbanitzats en la dinàmica poblacional de diferents espècies en funció dels seus atributs i la seva capacitat d'adaptació fenotípica. L'increment previst de les zones urbanitzades provocarà un augment de les distàncies funcionals i la disminució de la connectivitat biològica entre les poblacions reduint així la seva supervivència. La meva recerca se centra en aquests efectes, en com els diferents graus de zones verdes en les àrees metropolitanes podrien millorar la persistència i la viabilitat de les poblacions, i en com els atributs de les espècies i la seva capacitat d'adaptació es vinculen amb el seu fitness i la seva dinàmica en aquests ambients. També estudie el paper dels esdeveniments climàtics extrems en la dinàmica de poblacions i les adaptacions d'espècies amb la Universitat de Reading. Anteriorment, he treballat en ecologia del comportament i en dinàmiques poblacionals a baixes densitats per a provar hipòtesis sobre els rols de la compensació i la depensación (també coneguts com a efectes Allee) en la Universitat d'Aberdeen.
info
MACEVO
Mercadé López, Arnau

Mercadé López, Arnau

Geobotànica i Cartografia de la Vegetació (GEOVEG)
arnaumerc77@hotmail.com
Web Grup
Fields of floristry and the study of vegetation. Preparation of critical catalogs and studies related to the conservation of vascular flora, both in the Pyrenean area and Central Catalonia. Phytosociological inventories, I analyze them through numerical classification methods. Currently, I actively participate in the field of vegetation mapping, both in field work and in editing through GIS.
info
MACECO
1  45678  11