Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir dades estadístiques. Continuar navegant implica la seva acceptació. Més informació

Acceptar
Tornar
10-04-2024

Jacob González-Solis Bou ICREA Acadèmia 2023

El programa ICREA Acadèmia 2023 ha distingit la trajectòria científica del Dr. Jacob González-Solis Bou, catedràtic del Departament de Biologia Evolutiva, Ecologia i Ciències Ambientals i membre de l’Institut de Recerca de la Biodiversitat de la UB (IRBio) 

El programa ICREA Acadèmia contribueix així a intensificar la recerca que duu a terme el professorat universitari que es troba en una fase totalment activa i expansiva de la seva carrera investigadora. Els guanyadors reben una subvenció per fer recerca durant un període de cinc anys. Els professors d'investigació ICREA formen una comunitat dinàmica de científics i investigadors de totes les àrees del coneixement, que contribueixen al progrés de la humanitat amb els seus estudis, interpretacions i preguntes. 

A la recerca del coneixement de les aus marines 

La recerca del Dr. González -Solís pretén comprendre els processos clau que impulsen la dinàmica espacial i temporal de les poblacions d’aus marines, amb un èmfasi particular en el paper del moviment animal i els impulsors antropogènics.  

La seva recerca busca estratègies per conservar i protegir aquestes espècies i els seus hàbitats a través de l’estudi del comportament, els patrons de migració, l'ecologia d'alimentació i la biologia reproductiva de les aus marines, així com el seu paper en els ecosistemes marins, inclosa la seva interacció amb les xarxes tròfiques marines i les pesqueries. Els estudis es fan integrant enfocaments i eines multidisciplinàries, com ara anàlisis moleculars, d'isòtops estables, fisiològics, microbiològics i de contaminació.  

Les dades de seguiment d’aquestes aus contribueixen a la identificació de diverses àrees importants d'aus al mar (mIBA) i d’àrees marines protegides a les regions atlàntiques i mediterrànies. A més, també contribueix a la comprensió sobre la zoonosi inversa dels bacteris a l'Antàrtida, la filogènia i l'evolució dels ocells marins i les estratègies migratòries de diverses espècies d'ocells marins poc conegudes. Estudia els impactes de la contaminació per plàstic i altres contaminants al mar i l'impacte de la pesca i el canvi climàtic en la salut dels ecosistemes marins i les responsabilitats polítiques per a la conservació de les aus marines.  

Recorregut professional 

La carrera investigadora del Dr. González-Solís va començar amb el doctorat, dirigit pels Profs. Xavier Ruiz i Lluís Jover, sobre les interaccions entre dues espècies de gavines. Des d’aleshores va passar per diferents equips de recerca europeus investigant els sistemes d'aparellament d’aus marines equipades amb microxips amb l’equip dirigit per Peter H.Becker a Wilhelmshaven (Alemanya); el 1999 va treballar amb l’equip de John P. Croxall al British Antarctic Survey (Regne Unit) per investigar els moviments i la segregació sexual dels petrells gegants mitjançant dispositius PTT i GLS.  

L'any 2000 s’incorpora a la UB com a investigador “Ramón y Cajal” fins a l’actualitat on és professor catedràtic del i 2008 esdevé professor Departament de Biologia Evolutiva, Ecologia i Ciències Ambientals i membre de l'Institut de Recerca de la Biodiversitat (IRBio). Des dels seus inicis a la UB, el Dr. González-Solís va formar el seu propi equip de recerca centrat principalment en l'ecologia del moviment de les aus marines.  

Web grup: http://gonzalez-solis.com/