BBER-Sens
Biosensors i sistemes bioanalítics amb elements de reconeixement millorats. Aplicació a llengües electròniques i sistemes de separació
UAB UB Imatge de diagramació
Subprojecte 1
Llengües electròniques amb sistemes de reconeixement millorats
 
PID2019-107102RB-C21
Subprojecte 2
Nous sistemes híbrids per a detecció i separació
 
PID2019-107102RB-C22
Imatge de diagramació Imatge de diagramació   Imatge de diagramació Imatge de diagramació
Equip del projecte
Equip UAB
Equip UB
Objetius del projecte
Resum
Objetius específics
Assoliments del projecte
Publicacions
Contribucions a congressos
Tesis doctorals
Tesis de Màster i Grau
Notícies del projecte
Notícies
Documents del projecte
Informes

Icona d'informació

Més informació :

Departament de Química.
Universitat Autònoma de Barcelona.
Edifici Cn, Campus de Bellaterra.
(Cerdanyola del Vallés).
08193-Barcelona, España.

Departament d'Enginyeria Química
i Química Analítica.
Universitat de Barcelona.
Facultat de Química.
Martí i Franquès 1-11,
08028-Barcelona. España

Imatge de diagramació  
Resum

Avui dia hi ha una demanda creixent d'equips analítics portàtils, senzills, ràpids, econòmics i ecològics susceptibles d'integrar-se en xarxes sense fils per a detecció i mesures in situ com a complement al poderós acoblament entre ICP, GC, LC i detecció per MS, que proporciona una gran selectivitat, sensibilitat i precisió, però que també resulta considerablement car, no portàtil, no ecològic i que requereix personal altament especialitzat. En els temps d'Internet i 5G, la centralització física de mostres ambientals, alimentàries i sospitoses d'il·legalitat (que han de ser transportades i conservades) i d'instruments basats en MS en uns pocs laboratoris ha de donar pas a una centralització electrònica de dades transmeses per Internet procedents de telèfons intel·ligents i de xarxes d'estacions sense fils on es realitzen moltes mesuraments en temps real. Idealment, aquestes xarxes també haurien d'involucrar actuadors capaços de modificar les condicions del sistema en funció dels valors mesurats.
Els sensors químics per si sols, integrats en matrius de sensors i llengües electròniques o utilitzats com detectors en anàlisi d'injecció de flux o sistemes de cromatografia de líquids són candidats molt ben posicionats per proporcionar aquesta estratègia descentralitzada complementària a la dels laboratoris centralitzats. No obstant això, moltes qüestions derivades de la manca de selectivitat, sensibilitat o reproductibilitat dels sensors químics exigeixen una investigació profunda en aquest camp per col·locar-los en el cim de la química descentralitzada i verda.
Per això, en aquest projecte els dos grups de recerca coordinats uneixen forces per assolir dos objectius principals: d'una banda desenvolupar biosensors i sistemes de bioanàlisi amb elements de reconeixement potenciats aprofitant els nous desenvolupaments de (Bio) Química, Espectroelectroquímica, Ciència de Materials i Quimiometria i, d'altra banda, aplicar aquests desenvolupaments, mitjançant llengües electròniques, sensors híbrids i sistemes de separació, a la identificació / classificació de mostres en els camps de l'anàlisi d'aliments i seguretat nacional i a la quantificació de contaminants persistents i emergents. en mostres d'aigua, d'aigües residuals i d'aliments.



 
   

 

 
Imatge de diagramació

 

 

Imatge de diagramació
Imatge de diagramació Imatge de diagramació Imatge de diagramació Imatge de diagramació
  © Universitat de Barcelona i Universitat Autònoma de Barcelona
Edició: webmaster
Darrera actualització: 17.01.2022